Полицейски екипи по основните пътни артерии ще подпомагат движението

Създадена е организация от Пътна полиция, Автомобилна администрация и Агенция „Пътна инфраструктура” за по-леко пътуване по време на предстоящите празници. Засиленият трафик ще е бъде днес в следобедните часове и утре през целия ден, каза началникът на Пътна полиция комисар Бойко Рановски пред БНТ.

Препоръките на комисар Рановски са да се пътува в светлата част на денонощието и шофьорите да бъдат добре отпочинали, за да се ограничат предпоставките за ПТП-та.

„Нашите полицейски екипи ще бъдат разположени основно да подпомагат движението, не толкова да контролират, но и гражданите трябва да бъдат по-търпеливи и внимателни“, подчерта той.

По думите му най-голямото натоварване традиционно е на изходите на София. Пътна полиция е предприела съответните мерки и ще има засилено присъствие към магистралите “Тракия” и “Хемус”, както по посока Калотина и Перник.

Традиционно най-натоварен ще е пътят София-Благоевград-Кулата, защото се очаква много хора да отиват в тази посока. Другият натоварен участък ще е в района на Варна заради ремонта на Аспаруховия мост и очакването на хиляди румънски граждани, които да празнуват в България.

На граничните пунктове са раздават листовки на румънските граждани с обходни маршрути през по-малки населени места, които заобикалят Варна и се очаква това да намали задръстванията, уточни Рановски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини