Отложиха приемането на Плана за устойчива градска мобилност в Търново

Общинският съвет във Велико Търново в четвъртък отложи приемането на Плана за устойчива градска мобилност на старата столица. Общината е пилотна по този проект и чрез него ще има достъп до финансиране директно от Европейската комисия.

Той предвижда въвеждането на екологичен транспорт като електромобили, които е предвидено да бъдат купени с 6 млн. лв. Мария Илчева от Реформаторския блок попита по време на сесията откъде ще дойде това финансиране и кой ще отговаря за тези преводни средства. Според съветничката има много неизяснени въпроси в така предложение план.

Стефан Стефанов от групата съветници от БСП пък изтъкна, че няма екологична оценка, която да е приложена към разработката. Той посочи и доста неточности в документа, които стана ясно, че са се получили при ползването на различни статистически източници.

В края на дебатите местните парламентаристи стигнаха единодушно до извода, че Планът трябва да бъде отложен до провеждането на обществено обсъждане и изготвянето на екологична оценка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони