Великденско веселие до 5 май в Шумен

На връх Великден община Шумен кани шуменци и гостите на града на голям концерт от 11 ч. Снимка: Община Шумен

Великденски концерти ще радват жителите и гостите на Шумен до 5 май. Веселието е на открита сцена на площад "Освобождение", където е и Пролетния базар.

В четвъртък вечерта Ансамбълът за народни песни и танци "Шумен" ще изнесе концерт от 18 часа. На връх Великден, в неделя, кметството кани на Общоградски концерт от 11 часа. Певци и танцьори от Странджанския ансамбъл в Бургас и квартет "Славей" на Надка Караджова ще веселят публиката до 13 часа.

На 3 май концертите на откритата сцена продължават с участие на фолклорни групи и танцови състави към читалищата в селата Илия Блъсков и Градище.

На 4 май публиката ще се наслади на таланта на различни формации към Общинския младежки дом в Шумен.

На 5 май концертът е от 18 часа и в него ще се включат малчуганите от детска градина "Звънче" и децата от вокалната група "Хитрите мишлета" към Обединената школа по изкуствата "Анастас Стоянов".

Празникът в Шумен стартира още в средата на м.април с откриване на Пролетен базар, който ще бъде отворен до 15 май. Единадесет къщички радват посетителите на площад "Освобождение". В тях шуменски занаятчии предлагат козунаци, великденски украси, играчки и сувенири. В отделни шатри фермери представят биопродукция. В Шумен отново потегли и атракционното влакче за радост на деца и възрастни. То се движи от хотел "Мадара" до кино "Херсон" и ще вози шуменци и гостите на града чак до късна есен. Деца до 7 г. пътуват безплатно, но задължително с придружител. Билетчето е 2 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони