Ограничава се движението по АМ „Хемус“ между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“

Тунела на АМ Хемус, Снимка: Архив

Заради повреда на виадукта на автомагистрала „Хемус“ - между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“, временно се ограничава движението в аварийната и активната ленти в участъка от 40-ти до 42-ри км в платното за Варна. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Трафикът се пренасочва към изпреварващата лента.

Повредата е установена при обход на съоръжението около 12 ч. от служителите на Областно пътно управление - София. Участъкът ще се наблюдава от екипи на пътноподдържщата фирма.

Съоръжението не е ремонтирано откакто е пуснато в експлоатация преди повече от 30 години - през 1985 г. През миналата година със средства от бюджета бе ремонтирано платното за София на същия виадукт.

Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки знаците, инструктират от агенцията. Информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини