Борисов за решението избори и референдум да са заедно: Даваме спестените пари за пътища в Северозападна България

"Благодаря на парламентарната група на Политическа Партия ГЕРБ и на всички, които участваха в разговорите за Изборния кодекс, с които положихме максимални усилия и направихме взаимно огромни компромиси, но в крайна сметка бе прието моето категорично и безапелационно настояване да останат старите правила за провеждане на референдум", написа премиерът Бойко Борисов в профила си във фейсбук.

"Така с възможността да се гласува на национални избори и референдум заедно, се спестяват много средства. За мен е важно всеки лев на държавата да бъде оползотворен по най-добрия начин за народа. Затова още в сряда на Министерски съвет тези спестени пари ще бъдат разпределени към Северозападна България и третокласните пътища на най-нуждаещите се региони - Видин, Враца, Монтана", съобщи министър-председателят.

Решението за провеждане на изборите и референдума заедно беше прието по предложение на председателя на Народното събрание Цецка Цачева с обяснението, че това е и "категоричното мнение на премиера Бойко Борисов".

"Аз нямам страх от Слави Трифонов. Добре дошъл на избори, когато иска", каза във вторник Борисов по отношение на предстоящия референдум, иницииран от "Шоуто на Слави".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика