Бъдещият мениджър на „Вила“ решава за Стилиян

Завръщането на Стилиян Петров в игра за „Астън Вила“ все още не е сигурно. Сърцатият полузащитник е готов на всичко, за да играе отново за бирмингамци, но крайното решение не зависи от него.

„На такъв етап съм, че има шанс да се завърна в професионалния футбол - обясни Петров. - Говорил съм с ръководството и съм обявил намерението си. Ако получа възможност да се включа в предсезонната подготовка, ще бъде страхотно, но клубът има един голям проблем в момента - няма мениджър и предстои да се вземе важно решение. Когато бъде обявен новият наставник и той се запознае с обстановката, тогава ще мога да разговарям с него.“

Спрягани за мениджърския пост на „Вила Парк“ са Мик Маккарти, Дейвид Мойс и Найджъл Пиърсън. Именно последният е фаворит за наследник на Реми Герард, но бившият наставник на „Лестър“ е поискал отсрочка. Според източници на Острова Пиърсън изчаква развръзка в „Мидълзбро“, където също е силно желан. „Боро“ все още има шанс да се класира директно за Висшата лига, но при провал настоящият мениджър Айтор Каранка почти сигурно ще бъде уволнен.

От своя страна Мойс също не бърза с решението, тъй като има няколко оферти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят