Асен Блатечки черпи с торта на Гергьовден

Асен Блатечки и Мария Сапунджиева ще почерпят на Гергьовден, но не защото си въобразяват, че имат имен ден. На 6 май Независим театър ще отпразнува първия си рожден ден със спектакъла „Омайна нощ“ на Жозиан Баласко. С този спектакъл преди година стартира новата театрална сцена на София. А специално по повода две от лицата на театъра - Асен Блатечки и Мария Сапунджиева, ще влязат в ролята на домакини и ще почерпят присъстващите с торта.

В комедията те са водещ на хитово телевизионно предаване и затворничка в петдневен отпуск, които по необичаен начин се срещат с един келнер с утежнена биография (Юрий Ангелов) в бюфета на нощна парижка гара.

В Независим театър играят още Любо Нейков, Димитър Рачков, Георги Мамалев, Елена Петрова, Стефан Рядков, Калин Врачански, Луиза Григорова, Ненчо Балабанов, Антон Радичев, Милена Маркова-Маца, Валентин Танев и др.

Основната концепция на театъра е да забавлява със смислени пиеси и да дава поле за размисъл със забавни спектакли.

„Вярвам, че публиката може да мисли върху важните житейски теми, като едновременно с това се разтоварва след тежкия работен ден“, обобщава директорът Слав Бойчев, познат и в качеството си на режисьор, театрален актьор, продуцент и създател на Младежката организация за независимо театрално и филмово изкуство (МОНТФИЗ).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица