Край на безразборните паметни плочи в Сливен

Паметници, възпоменателни плочи и символи ще могат да се поставят на обществени места в Сливен единствено с одобрението на общинския съвет, след съгласуване с главния архитект. Това решиха навръх Велики четвъртък местните депутати в Града под Сините камъни. По този начин те сложиха край на безразборното поставяне на всякакви паметни плочи и орнаменти, срещу което гражданите роптаят от години.

Вносителката на предложението - Мария Григорова /Движение "Обединени региони"/, заяви, че промяната в Наредбата за символиката е наложителна и псочи конкретен пример: паметните плочи, които бяха монтирани пред Стария бряст в центъра на града по повод отличаването на хилядолетното дърво в конкурса на ЕС "Европейско дърво на 2014г.". Мнозина сливенци не одобриха изпълнението на плочите, тъй като по подобен начин изглеждат надгробните знаци. Това кара чужденците, които гостуват на града, редовно да питат екскурзоводите кого са погребали под Стария бряст.

Общинският съвет в Сливен наложи цедка и при използването на герба на града. Занапред гербът ще може да се използва за търговски, рекламни, политически, религиозни или етнически цели единствено с разрешение на общинската комисия по символика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони