Разследват кражба на 800 метра подземен меден проводник от мрежата на БТК

Районна прокуратура в Русе ръководи разследване във връзка с извършена кражба на кабели на територията на област Русе. Разкрита е група, извършила кражба на 800 метра подземен меден проводник от мрежата на БТК. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

При съвместна акция на Главна дирекция „Полиция“ и областните дирекции на МВР в Русе, Плевен и Велико Търново в четвъртък сутринта след преследване на различни места са задържани осем лица. Извършителите на посегателствата са на възраст между 15 и 45 години като всички са от Плевенска област.Групата се е придвижвала с три джипа.След като били засечени, злосторниците са направил опит да избягат с автомобилите и да се укрият. Джиповете са спрени в районна на Борово, Бяла и ПолскиТръмбеш.

При задържането мъжете са оказали съпротива. В единият от автомобилите са открити кирки и лопати, както и откраднат кабел . Повечето от задържаните лица са криминално проявени.

„В Районна прокуратура- Русе е образувано досъдебно производство. Извършват се неотложни следствени действия, огледи и претърсвания и работа по случая продължава”, информираха от Апелативната прокуратура в старата столица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право