Пиян с джип помете майка с тригодишно дете на "зебра" в Карлово

Няма здраво място по тялото на жената, която е със средни телесни повреди

34-годишна жена и тригодишният й син са били пометени на пешеходна пътека в Карлово от джип "Сузуки Витара", шофиран от 48-годишния Златан Н.Р. С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Карлово той е задържан за 72 часа в полицейския арест, взета му е и кръвна проба, след като проверката с дрегер установила, че е употребил алкохол 2,2 промила. Според очевидци на инцидента, станал около 17.40 часа в сряда на бул.

"Освобождение" в отсечката между ресторант "Ловен парк" и градския стадион "Васил Левски", шофьорът на джипа е бил видимо пиян и неадекватен. Най-напред той блъснал отзад спрял пред пешеходната пътека лек автомобил "Шевролет", а след това ударил и пресичащата с предимство на "зебрата" майка с малко дете, като ги влачил поне 15-20 метра по улицата, преди сузукито да спре на тротоара.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда при управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила и на пешеходна пътека. Златан Р. е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 343, ал.3 пред.1-во и предл.5-то във връзка с ал.1 буква "б" предл.2-ро и във връзка с чл. 342 ал.1 от НК, съобщиха от Районна прокуратура-Карлово, откъдето внесоха в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо пияния шофьор. До момента са разпитани множество свидетели, назначени са експертизи и др. Пробата за алкохол на водача на втория лек автомобил "Шевролет" е отрицателна.

Пострадалите майка и дете са били откарани за преглед в болницата в Карлово. Момченцето е с леки травми, след като е извадило невероятен късмет, че не е попаднало под гумите на джипа, освободено е за домашно лечение и предадено на роднините. Майката Д.П. обаче е транспортирана с линейка до Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив и настанена във Втора хирургична клиника. Според лекарите няма опасност за живота на жената, въпреки че почти нямало здраво място по тялото й.

Пострадалата карловка е с фрактури на 2 ребра, спукан таз, счупена гръдна гост, черепно-мозъчна, белодробна и лицево-челюстна травма и й предстоят куп сложни операции. Жената диша самостоятелно и е в стабилно състояние, допълват от УМБАЛ "Свети Георги".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони