В Италия задържаха атентатори, планирали атаки в Рим

Четирима души бяха арестувани от италианската полиция заради планирани атентати в Рим по време на Светата година, обявена от папа Франциск, съобщи прокурора на Милано Маурицио Романели, цитиран от АП.

Съобщения, в които е имало заповеди за атентати в Италия, особено в Рим, са причината за арестите. Съобщенията са прихванати. Те са се разменили между задържаните мъже и хора от територии, контролирани от "Ислямска държава".

Данни за непосредствена терористична атака, обаче, към момента няма, каза Романели.

Роденият в Мароко Абдерахим Мутахрик и неговата съпруга Салма Бенчарки са сред арестуваните. Те смятали да отпътуват от град Леко, в който живеели, за териториите под контрола на ИД, като вземат със себе си и двете си деца на 2 и на 4 години. Мутахрик е боксьор и е имал италианско гражданство.

Издадени са две заповеди за арест на италианско-мароканска двойка, която вече е напуснала Италия и е отишла в територии под контрола на ИД заедно с трите си малки деца. Мъжът Мохамед Корайчи, който станал боец на групировката, подготвял пътуване до Сирия и Ирак на други свои роднини, за да се присъединят към джихадистите. Сестрата на Корайчи също е сред арестуваните.

Другият задържан е и 23-годишния мароканец Абдерахман Хачия. Той също планирал да пътува за териториите под контрола на ИД. Бил е арестуван в град Варезе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят