Очаква се наплив от румънски туристи по Великден

По Великден се очаква да има бум на румънски туристи по Черноморието на България. Прогнозира се те да са повече от 40 000. Някои хотели ще бъдат заети на 100% с румънци, но много хотели изобщо няма да отворят врати по Великден, съобщи Би Ти Ви.

Въпреки, че сезонът по южното Черноморие на България започва на 15 май, някои хотели ще работят по великденските празници заради румънските туристи, съобщи Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма.

Николчев уточни, че част от хотелите, които ще бъдат отворени за румънски туристи, са основно по северното Черноморие – Албена, Златни пясъци, някои от другите по-големи курорти. В Слънчев бряг също има няколко хотела, които работят с румънски туристи, както и в в Несебър и Равда.

България, според Николчев, е привлекателна дестинация за румънците, защото е близо, и защото хотелската база в България е на много високо ниво спрямо тази в страната им.

Той уточни, че броят на хотелите, които ще отворят заради румънците е малък. Част от хотелите са отворени заради еврейските туристи, които кацнаха преди месец, и там, където има казина, които са вързани с хотелите, те вече работят.

„Самият факт е, че вече толкова години тези туристи се връщат и то не само за Великден и празниците около него. Те са един много сериозен контингент. Всяка година те са в първите пет изходящи пазара за България. Румънците харесват българския летен, а и зимен туристически продукт и го търсят.“ Това каза туроператорът Богдан Христов. Според него те са привлечени на първо място от географската близост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини