Секси лъвицата Оливия Уайлд ще се пробва в режисурата Дебютният филм на мацето се казва “Booksmart”

ООН прие единодушно резолюция за прекратяване на огъня в Сирия

Филм с българско участие спечели “Златна мечка” на “Берлинале” (СНИМКИ)

Шофьорка заби колата си във бензиностанция в Благоевград

Все повече туристи от Азия идват у нас с цел винен туризъм

Работодатели дават щедри бонуси за довеждане на нов колега в офиса

Сидеров: Мога да намера нов енергиен министър

КАТ преброи 2536 ранени по-малко от лекарите Разлика с над 22% между данните на МВР и Министерство на здравеопазването установи Институтът за пътна безопасност

Забраниха играчките оръжия в пакистанска провинция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в неделя, 25 февруари 2018

Сняг и паднали дървета на Шипченския проход

Въоръжен мъж се барикадира в дома си във Велинград Излезе да вземе дърва за печката и го арестуваха

„Левски“ подгони вечния съперник

Цветанов в Сандански: Усилията на ГЕРБ са насочени към реализирането на успешни политики в местната власт

“Реал” се утвърди в тройката

Ето го българина, който живее най-близо до Северния полюс

Снимка: БТВ

Българин живее и работи в най-северния град на Земята с население над 1000 души – Лонгийър в Норвегия. Филип Захариев е главен готвач в местен ресторант, предаде БТВ.

До града, който се намира на остров Шпицберген, се стига със самолет или кораб, корабите обаче пътуват след месец май, тъй като обикновено преди това водата е замръзнала.

В Лонгийър снегомобилите са повече от хората, разказва Филип, който е там от октомври. „Още не съм виждал бяла мечка. Лятото обаче ще видя доста”, допълва той.

В Лонгийър има 2300 души от 42 нации, много е интернационално, пояснява Филип. Българинът е попаднал там, след като е бил препоръчан от шефа си в предишния ресторант, в който е работил в Осло.

Данъците в Лонгийър са по-ниски от континентална Норвегия, цените обаче са високи. „Доста е скъпо, една бира в заведение е около 15 евро. Заплатите са 3500-4000 евро на месец”, уточнява Филип.

В Норвегия се яде много риба, докато тук предпочитат месо, споделя още българинът, който разказва, че снабдяването с продукти за ресторанта не е лесна задача.

„Продуктите са голям проблем, има само един местен магазин. В него има всичко за ежедневието, но за ресторанта е по-различно. Поръчваме храна за месец-два напред. Доста е скъпо, за да стигне тя дотук. Имаме огромни хладилници и фризери, където съхраняваме храната”, посочва Филип.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.