МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Световният бронзов медалист Антъни Иванов избра плувния басейн в Благоевград за подготовка за шампионата в Гърция

Еди Рама: Изказването ми за общ президент на Албания и Косово беше извадено от контекста

Прокуратурата предаде на съд Кирил Принца

Отнеха 2 кг злато на циганка баячка Държавата води дела за имущество за над 3 млн. лв. на Маринови от Долни Дъбник

Застрахователи осъдени да платят 128 000 лв. обезщетение на ранено дете

Строят две иновативни къщи за новия кризисен център за лица в Търново Инвестицията е за 2,1 млн.лева

Учени: Бедните живеят с 30 години по-малко от богатите, защото ядат евтино месо

Консумацията на евтино червено месо, обработено и наблъскано с различни хранителни добавки, има пряко влияние върху продължителността на живота, откриха учени от шотландския град Глазгоу, съобщава британският вестник The Independent, цитиран от “Фокус”.

Шотландските социолози отдавна забелязали, че в Глазгоу заможните граждани живеят средно до 80 години, а продължителността на живота на бедните не надвишава 54. Досега конкретната причина за това явление не беше известна, но скорошно изследване на учени от Института за ракови изследвания към Университета в Глазгоу вдигна завесата над тази тайна.

Оказва се, че основната причина за това е, че бедните не могат да си позволят да купуват качествена храна. Евтиното, особено преработеното месо вреди на здравето на хората с по-малки материални възможности.

Изследването показва, че много хранителни добавки, използвани от производителите на евтини месни продукти, значително улесняват усвояемостта на фосфатите (вместо 60%, те биват усвоени на 100%), което прави продукта още по-вреден за здравето. Вредата от фосфатите се крие във факта, че те унищожават теломерите – крайните участъци на хромозомите, които осигуряват защита на организма от сърдечно-съдови заболявания, рак и болестта на Алцхаймер.

Според учените, за да се намали разрушителното въздействие на евтиното преработено месо върху тялото, в диетата трябва да бъдат включени достатъчно количество плодове и зеленчуци.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете