За Великден облачността ще се разкъса и ще е предимно слънчево

Снимка: Pixabay

В нощта преди Великден облачността над Западна и Централна България временно ще се разкъса. Над Източна България ще преобладава ясно време, с повече облаци по Черноморието. В полунощ температурите в страната ще бъдат от 8 до 14°, а минималните сутринта - между 6° и 11°.

Утре от запад облачността отново ще се увеличава и вплътнява и след обяд на места, главно в Западна България ще има слаби превалявания. Над Източна България ще се заоблачи най-късно, там през деня ще има и слънчеви часове. Ще духа слаб до умерен източен вятър, с тенденция на усилване. Максимални температури между 17° и 22°. Такава е прогнозата за времето, съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев от НИМХ към БАН през "Фокус"

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Късно след пладне от запад облачността ще се увеличи. Ще духа до умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха: 16-18°. Температурата на морската вода е 12-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще се вплътни и след обяд на места в масивите от западната половина от страната ще има слаби превалявания от дъжд, над 2200 метра – от сняг. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър, който ще се усилва. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 4°.

В началото на следващата седмица времето ще бъде облачно и ветровито. В понеделник само на места слабо и за кратко ще превали. През нощта срещу вторник валежите ще се усилят и ще обхванат цялата страна; ще продължи да вали и през деня. На места валежите ще са значителни и интензивни, главно в южните райони придружени и с гръмотевици. Минималните температури ще останат между 6° и 11°, максималните ще се понижат и в повечето места ще са между 10° и 15°, в югоизточните райони до 18°. В сряда вятърът ще бъде със северна компонента, в повечето райони умерен. Валежите ще намалеят. Дневните температури съвсем слабо ще се повишат, но ще остане хладно за периода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето