Постоянен арест за Йордан Исаев, който рани полицайка с бомба на мач Разказал за случилото се на майка си и на приятелката си, но нито една от тях не се обадила в полицията

Столичната община ще проведе пилотен проект за скринингово флуорографско изследване на дихателната система

Сълзи от щастие и среден пръст за „Юве“

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между, България, Румъния, Сърбия и Гърция

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на ПСЮИЕ

Засипаха с критики проектите за разделяне на три на Закона за движение по пътищата

Настаниха в общинско жилище бедстваща самотна майка с две деца Едното от момчетата е в инвалидна количка и майката изминаваше по 4 км пеша, за да го води на училище

Министър-председателят на Армения подаде оставка

Британски финансов експерт съди Фейсбук за фалшиви реклами от негово име

Иновативни идеи със сериозен потенциал на пролетния бургаски Хакатон

Обраха турист в резерват “Мадара”

Паркиран автомобил пламна внезапно

Откраднаха камион, превозващ 8 хил. билета за “Дисниленд” в Южна Калифорния

Цветанов на дискусия за новите закони за шофьорите: Защо да не сложим поне 3 камери на отсечка като София-Пловдив

Хванаха бургазлия да “готви” дрога в Сливен

ЕС създава списък на “сигурните държави”, за да спре мигрантската вълна

Европейският парламент стартира процедура за съставяне на общ европейски списък на “сигурните страни”, които са в близост до ЕС, в който се очаква да бъдат включени 7 държави – всички страни от Западните Балкани и Турция, предава БНТ.

Практически това означава, че гражданите на тези страни, които искат убежище, нямат шанс да го получат. В парламента се надяват, че това ще доведе до намаляване на наплива на кандидати за убежище и ще помогне на Европа да се заеме със случаите, при които нейната помощ наистина е необходима.

Според различни коментари на фона на миграционната криза, на която досега ЕС не можа да отговори достатъчно ефикасно, Европейският парламент реши, че е крайно време Европа да състави общ списък на “сигурните” страни, а мигрантите от Западните Балкани успешно се възползват от тази липса.

Инициативата за създаване на общ европейски списък на сигурните страни е още в начална фаза и се очаква полемика кой и как изпълнява критериите за включване в този списък.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.