Владика, кмет и губернатор на Пловдив един до друг в храма навръх Великден

Митрополит Николай, кметът Иван Тотев и областният управител Здравко Димитров се събраха за първи път заедно навръх Великден в катедралния храм "Успение Богородично" в Стария град в Пловдив на пасхалната служба за Възкръсение Христово.

Освен главите на духовната, местната и държавната власт празничната служба бе уважена още от депутатите от ПП ГЕРБ Атанас Ташков и Петър Петров, от четирима от шестте районни кметове - Георги Стаменов (Централен), Костадин Димитров (Тракия), Ральо Ралев (Северен) и Николай Чунчуков (Източен), от последния "червен" кмет и губернатор от БСП Тодор Петков и стотици пловдивчани.

След края на Великденското богослужение владиката Николай раздаде от Благодатния огън на местните първенци и миряни и точно в полунощ поздрави всички в храма с думите "Христос Воскресе", а те му отвърнаха "Воистина Воскресе".

След края на службата кметът на Пловдив Иван Тотев се разходи заедно с районните кметове из центъра на града и даваше от Благодатния огън на десетки, спрели го на осветената нощна Главна улица. Тази сутрин градоначалникът пък честити Възкресение Христово на пловдивчани и на стената си във Фейсбук.

"Честито Възкресение Христово! В днешния свят ден Ви пожелавам да откривате упование в истински важните неща. Нека чудото на Христовото Възкресение ни направи по-човечни, по-милосърдни и почтени!", написа кметът Иван Тотев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини