Обвинение за хулиганство с особена дързост получи един от задържаните фенове от мача България – Англия

Aнтикорупционната комисия с иск за 1,163 млн. лева срещу ген. Кирчо Киров

ОИК в Търново откри нарушение на Изборния кодекс в плакатите на Весела Лечева Коалицията БСП за България имат 24 часа да ги подменят

Програмист спечели голямата награда на „Лукойл Клуб“

Министерството на транспорта готви нова концесия за летище Пловдив

СЕМ прекрати предсрочно мандата на директора на БНР Светослав Костов

Грипът увеличава риска от инфаркт 6 пъти

Нови стандарти при административното обслужване ще подобрят обратната връзка с потребителите

Разкриха кражба от дома на британец Единият извършител често гостувал на чужденеца

МВнР провери провокативна карта на Турция, включваща територия на България Не е публикувана от профила на турския военен министър Хулуси Акар, съобщиха от Външно

Цвети Радойчева пя на френски на Парижкия бал

Задържаха дилър и негов клиент в момент на сделка в ж.к. „Красно село“ в София

Съсед сигнализирал за насилие над 4-годишно дете, задържан е таткото

Очакват резултатите от хистологично изследване на Стефан Данаилов

Младоженец с условна присъда заради 13-годишна булка

С условна присъда започва семейния си живот младоженец от Антоновско, задомил се с 13-годишна булка. Ш.П. сключил споразумение с прокуратурата, което е одобрено от Районния съд в Омуртаг. За съжителството с лице, ненавършило 14-годишна възраст, той получи 4 месеца лишаване от свобода с 3 год. изпитателен срок.

Двамата младежи били съселяни и се залюбили, като в началото на февруари девойката пристанала на изгората си и решили да създават семейство. Новината за незаконното съжителство стигнало до властите, които потърсили отговорност от младежа. Той не е съден преди това. Нямал и доходи и се наложило да му назначат служебен защитник, който договори споразумение.

Заедно с условното наказание, съдът постанови районен инспектор от полицията да извършва и възпитателни беседи с младоженеца.

Съдът в Омуртаг одобри постигнатото споразумение, което не подлежи на обжалване. Така се прекратява и наказателното производство по случая, като самото прекратяване подлежи на протест пред Окръжния съд в Търговище.

Въпреки наказанията, предвидени в закона, съжителството с непълнолетни булки продължава да бъде практика по селата, особено в малките общини. Обикновено на младоженците се налагат глоби от по 1000 лв., но когато булките им са около 16-годишна възраст.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.