Утре остава дъждовно с максимални температури между 11-16 градуса

През следващото денонощие ще остане дъждовно. През нощта и утре до обяд валежите ще са значителни, след обяд на места в южните райони - интензивни и придружени с гръмотевици, максималните температури ще са между 11-16 градуса, съобщава НИМХ към БАН, предаде "Фокус".

Източният вятър ще отслабва и по-късно през деня ще се ориентира от север-североизток. Минималните температури ще са между 7-12 градуса. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е значително по-ниско от средното за май.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд. След обяд в южните райони и ще прегърми. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, който през нощта срещу сряда ще се ориентира от север. Максималните температури ще са 13 градуса - 15 градеса, температурата на морската вода е 14 градуса - 16 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. По-късно през деня вятърът ще се ориентира от север и с него ще нахлуе студен въздух, границата на снеговалежа ще се понижи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

През следващите два дни вятърът ще бъде със северна компонента, в повечето райони умерен. Валежите ще продължат, но ще са с прекъсвания и вече не така повсеместни. От четвъртък ще започне и бавно повишение на дневните температури, но все още ще бъде хладно за началото на май.

В петък преди обяд ще има разкъсвания и намаления на облачността. Преваляванията ще са с краткотраен характер, главно след обяд и до полунощ, възможни са гръмотевици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето