Панчо Пасков отпадна на 1/16-финалите на Евро 2016 в Пловдив

Най-голямата ни надежда за добро представяне на европейското първенство по фехтовка за мъже и жени до 23 години в Пловдив - сабльорът Панчо Пасков, отпадна на 1/16-финалите на индивидуалния турнир.

Спечелилият квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро софиянец загуби с 8:15 туша от Олексий Стаценко (Украйна) в директните елиминации от топ 32, до които не достигна нито един от останалите български национали.

Титлата на сабя при младежите спечели грузинецът Сандро Базадзе, който в спора за златния медал се наложи с 15:10 туша над италианеца Франческо Д'Армиенто и дублира титлата си от Евро 2014. Бронзовите медали на сабя пък спечелиха Леонардо Афеде (Италия) и Александър Трушаков (Русия)

Шампион на шпага при мъжете до 23 г. стана испанецът Хулен Перейра, който надделя на финала с 15:13 над Ювал-Шалом Фрайлих (Израел), докато третото място си поделиха Шандор Ча Таеун (Унгария) и Матеуш Анткиевич (Полша).

Първата титла при жените до 23 г. на Евро-2016 бе спечелена от рускинята Светлана Трипапина. Тя победи италианката Франческа Палумбо с 15:10 във финала на рапира, а бронзовите медали останаха за Мартина Синигаля (Италия) и Марика Хрузановска (Полша).

На шампионата на Стария континент в Пловдив участват рекордните 337 състезатели от 34 страни, стана ясно при официалното откриване в палата 13 на Международния панаир. Предишният рекорд бе от 300 фехтовачи и бе от Евро-2010 в полския град Гданск.

Евро 2016 продължава при вход свободен до сряда, когато ще бъдат излъчени последните шампиони в отборните надпревари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт