Вдигат нов 5-звезден хотел на мястото на досегашния „Доростор”за сезон 2017

Инвестиции за 16.5 млн.лева влага „Албена „АД за предстоящия сезон 2016. Строи се нов петзвезден хотел на мястото на досегашния „Доростор”, съобщи изпълнителният директор Красимир Станев. Старата тризвездна база е съборена 80 % , останал е само ресторантът.

Целият хотел ще бъде нов с 240 стаи, с модерен конгресен център, зала за 500 души и малък СПА център. Той ще е готов на 1 юли 2017 г. Тази година в него се инвестират около 12 млн. лева. Следващата година ще се вложат още толкова в басейни, един от които ще е с олимпийски размери.

Останалите инвестиции отиват за надграждане с 24 студия над новото фоайе на хотел „Гергана”. Те също ще бъдат готови също за 1 юли догодина с един малък панорамен ресторант на покрива.

Наесен започва пълна реконструкция на хотел „Елица”. Ще бъде съборен ресторантът и ще се изгради нов. Хотелът се реконструира с разширяване на стаите. Той ще бъде 4 звезди, с 200 нови стаи. Ремонтът се финансира от ITS и Alturs.

През есента започва завършването на ваканционното селище „Бялата лагуна”. Там се строят нов ресторант, нова рецепция, анимационна зала за 300 човека, малък търговски център и голям развлекателен басейн. Във ваканционно селище „Приморско” се правят нови студиа към хотел „Бисер” и чисто нова рецепция. Там инвестицията е около 3 млн. лв., а в „Бялата лагуна” е малко под 10 млн. лв.

За 2017 г. в „Бялата лагуна” ще има селище за скандинавци според подписан вече договор. За другия сезон Албена ще разполага с 460 нови стаи и студия-в „Доростор”, Елица” и „Гергана”, изцяло нов тенис център с един централен корт и още 12 игрища.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции