Труп на бебе открит в Кърджали, двумесечно прието мъртво в спешно отделение в град Рила

Труп на бебе е открит в района на бившата млекобаза „Сердика”, Кърджали, полицията издирва майката. Сигналът за намерено трупче е подаден на 2 май в 10,30 часа.

Тялото на момиченцето е транспортирано за аутопсия в кърджалийската болница. Оперативните действия за издирването на майката продължават, предаде "Фокус".

Двумесечното бебе, увито в пелени, е прието в 7.25 часа мъртво в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. То е донесено от мъж, които твърди, че го е намерил на улицата по очи. Впоследствие се оказа, че мъжът му е баща. Към 8 часа той, майката на починалото бебе, дядото и бабата, пристигнали пред Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, предаде "Канал 3". Според тях бебето се е родило със сърдечен проблем, днес имали записан час за преглед при лекар-специалист.

Бащата тази сутрин видял, че бебето не диша, опитал сърдечен масаж, но според него то било вече посиняло. Занесъл го във филиала на спешната помощ в Рила. В паниката си казал, че го е намерил на улицата. Приелият бебето фелдшер Мирослав Корчев каза, че той буквално влязъл в спешната помощ и оставил бебето на масата. Корчев по пътя към МБАЛ-Благоевград опитал реанимационни действия, включително подаване на кислород, но бебето било вече мъртво.

Веднага след родителите, към 8.15 в спешното пристига полицейска патрулка от град Рила. Униформените са взели показания на родителите, след което те са поети от следствен екип.

Родителите на починалото бебе не са от малцинствата, бабата е медицинска сестра в благоевградска специализира болница.

Към 9.30 часа тази сутрин тялото на починалото момченце е транспортирано за аутопсия в Кюстендил, за установяване причините за смъртта му.

Коментари

Задължително поле