Пращат мъж в затвора, тормозил родителите и децата си

8 месеца затвор при строг режим получи син, заплашил родителите си с убийство, след като се жалили, че е нарушил забрана да ги доближава и тормози. Б.А.И. сключи споразумение с прокуратурата в Омуртаг и днес влиза в затвора. Споразумението беше постигнато само 2 дни след ефективна присъда пак за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие, поискана от майката на 40-годишния мъж.

След развода си той се нанесъл с двете си малки деца при родителите си в омуртагско село. Системно злоупотребявал с алкохол, предизвиквал скандали и побоища. Полицаите се видели в чудо да ходят да го усмиряват. При една от поредните разправии преди месеци баща му не издържал и го ударил с брадва по главата. Наследникът едва оцелял след травмите, но това не му попречило да продължи да тормози близките си.

На 14 април била издадена заповед за защита на родителите и децата му, които били в ужас от скандалите и побоите. Само два дни по-късно Б.И. отново се напил и нахлул в къщата им, докато майка му била на центъра на селото да прибира децата от градина. Бащата побързал да напусне къщата и чакал жена си на улицата, за да я предупреди, че синът им пак е нахлул пиян и не се знае какво ще стане. Б.И. излязъл и повикал децата да отидат при него, а родителите му се скрили при съседи и извикали полиция. Районният го сварил пиян, със смъкнати панталони, да се опитва да настрои телевизора на детска програма. Малките казали, че таткото не им е посягал по никакъв начин. Той бил задържан за 72 часа, след което веднага се върнал в дома на родителите си и ги заплашил с убийство. Междувременно излязла присъдата му за нарушаване на заповедта за защита от домашно насилие, но тя не успяла да влезе в сила.

Прокуратурата поискала мъжът незабавно да бъде прибран в затвора, заради риска при следващия сблъсък да се стигне до отнемане на живот.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право