Полицаи задържаха 31-годишна телефонна измамница

В рамките на два дни тя успяла да заблуди двама възрастни софиянци. Наложена й е постоянна мярка за неотклонение, съобщават от пресцентъра на МВР.

Криминалисти предприели светкавични действия по сигнал от 87-годишен мъж, постъпил във Второ РУ на 26 април. Възрастният столичанин съобщил, че получил обаждане на домашния си телефон от непозната. Тя заявила, че има пратка от Америка, за която трябва да заплати 10 500 лева.

В резултат на проведени незабавни заградителни действия полицаите задържали Ф.С. /31 г./ от София, в момент, когато си уговаряла среща с жертвата за предаване на парите.

В хода на допълнителните оперативно-издирвателни действия било установено, че задържаната е отговорна за още една телефонна измама, извършена ден по-рано. Под предлог, че трябва да заплати за освобождаване на пратка от митницата, 80-годишна столичанка се простила с 2000 лева, които предала пред дома си на непозната жена. Чак по-късно пенсионерката се усетила, че е станала жертва на измама и сигнализирала във Второ РУ.

Събраните по случая материали са докладвани в Софийската районна прокуратура. На Ф.С. е повдигнато обвинение, и с определение на съда, наложената й мярка за неотклонение „задържане под стража” до 72 часа , е изменена в постоянна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право