Иран заяви, че танкерът „Грейс 1“ ще отплава от Гибралтар в неделя вечерта

Бананите от Еквадор с кокаина били за румънската мафия Проверяват складове в София, Пловдив и Варна

Улиците на Хонконг се изпълниха с протестиращи въпреки проливния дъжд (СНИМКИ и ВИДЕО)

ДНК проба доказа: Мартин Трифонов е изнасилил и убил детето в Сотиря

Сложна операция в Полша за спасяване на пещерняци

Мария Димитрова от София: Пожелай си спасение и чудесата идват при теб При д-р Емилова жената се избавила от мъртвата хватка на тежки болести

Диетата на Одри Хепбърн Паста, паста и отново паста

Българският ансамбъл грабна злато и бронз на Световната купа в Минск

Турското езеро Туз се оцвети в розово (СНИМКИ и ВИДЕО)

Голям пожар бушува край село Реброво (СНИМКИ)

Гибралтар отново не прие искането на САЩ да не освобождава иранския петролен танкер

Бебе на 40 дни почина от задушаване в Благоевградско

Русия няма да разполага нови ракети в Европа, ако същото направят и САЩ

34 малчугани от Габрово станаха „внучета назаем“ Дневните лагери „Приеми ме на село“ са по инициатива на Общината

Пациент уби четирима души в румънска психиатрия

Иван Тотев: Мики Маус и миньоните първи ще пострадат от забрана на бурките в Пловдив

В Общинския съвет в Пловдив има вече депозирано предложение за забрана за носене на бурки на публични места в града под тепетата от групата на Патриотичния фронт – НФСБ-ВМРО, каквото вече беше гласувано в местните парламенти в Пазарджик и Стара Загора.

„Аз все още не съм се започнал с това предложение, а и то още не е гледано в различните комисии на Общинския съвет. Но ако текстът е подобен на приетия в Пазарджик, Мики Маус, Мини Маус и миньоните ще са първите пострадали от новата наредба. Те са със закрити лица, реално са неидентифицирани“, декларира кметът на Пловдив Иван Тотев и допълни, че това е неговото лично мнение, с което не ангажира общината.

Градоначалникът допълни, че в Пловдив няма регистриран случай на носене на бурки дори и в етническите квартали Столипиново, Шекер махала, Арман махала и Аджисан махала.

„Ние следим какво се случва там, но и не може да се слага знак за равенство между Пловдив и Пазарджик“, каза още градоначалникът Тотев.

Думите му бяха потвърдени и от Николай Чунчуков, кмета на район „Източен“, на чиято територия е най-големият етнически квартал у нас – „Столипиново“.

„Факт е обаче, че в Пловдив идват и чуждестранни туристи, които са със закрити лица. Затова трябва добре да се обмисли как ще се съчетае предложението за забрана на бурките с факта, че градът е популярна туристическа дестинация“, коментира още Тотев.

Кметът на Пловдив е категоричен, че при промяна на общинската наредба за обществения ред задължително трябва да има и широко обществено обсъждане. Предложението, внесено от Патриотичния фронт в деловодството на местния парламент, ще бъде качено най-малко 14 дни на страницата на Община Пловдив и дебатирано, а едва след това ще бъде гласувано в заседателната зала на ОбС. Най-вероятно това няма да стане още на следващата сесия на 19 май, а на първата през месец юни.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.