Шефът на Европол: 30 хиляди са потенциалните терористи в Европа

Какво със сигурност са научили абитуриентите, като завършат?

Проф. д-р Григор Горчев: Монополът е проблемът на здравната каса

Атака с „коктейли Молотов“ срещу турското посолство в Копенхаген

Британка бе обявена за най-добър учител в света

Надзирателите от Белене искат обезщетение за нарушени трудови права

АПИ събира водещи експерти за проблемното свлачище в Смолянско

Британските таблоиди си обясняват триумфа на Путин с баба Ванга

Експлозия рани двама души в Тексас

Европол обсъжда бъдещето на Балканите Цветан Цветанов и Клод Мораес откриват форума в НДК

Тръмп иска смъртно наказание за наркотрафиканти

Путин получава 76,67% от гласовете

И днес ще вали

На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

Иван Тотев: Мики Маус и миньоните първи ще пострадат от забрана на бурките в Пловдив

В Общинския съвет в Пловдив има вече депозирано предложение за забрана за носене на бурки на публични места в града под тепетата от групата на Патриотичния фронт – НФСБ-ВМРО, каквото вече беше гласувано в местните парламенти в Пазарджик и Стара Загора.

“Аз все още не съм се започнал с това предложение, а и то още не е гледано в различните комисии на Общинския съвет. Но ако текстът е подобен на приетия в Пазарджик, Мики Маус, Мини Маус и миньоните ще са първите пострадали от новата наредба. Те са със закрити лица, реално са неидентифицирани”, декларира кметът на Пловдив Иван Тотев и допълни, че това е неговото лично мнение, с което не ангажира общината.

Градоначалникът допълни, че в Пловдив няма регистриран случай на носене на бурки дори и в етническите квартали Столипиново, Шекер махала, Арман махала и Аджисан махала.

“Ние следим какво се случва там, но и не може да се слага знак за равенство между Пловдив и Пазарджик”, каза още градоначалникът Тотев.

Думите му бяха потвърдени и от Николай Чунчуков, кмета на район “Източен”, на чиято територия е най-големият етнически квартал у нас – “Столипиново”.

“Факт е обаче, че в Пловдив идват и чуждестранни туристи, които са със закрити лица. Затова трябва добре да се обмисли как ще се съчетае предложението за забрана на бурките с факта, че градът е популярна туристическа дестинация”, коментира още Тотев.

Кметът на Пловдив е категоричен, че при промяна на общинската наредба за обществения ред задължително трябва да има и широко обществено обсъждане. Предложението, внесено от Патриотичния фронт в деловодството на местния парламент, ще бъде качено най-малко 14 дни на страницата на Община Пловдив и дебатирано, а едва след това ще бъде гласувано в заседателната зала на ОбС. Най-вероятно това няма да стане още на следващата сесия на 19 май, а на първата през месец юни.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.