Иван Тотев: Мики Маус и миньоните първи ще пострадат от забрана на бурките в Пловдив

В Общинския съвет в Пловдив има вече депозирано предложение за забрана за носене на бурки на публични места в града под тепетата от групата на Патриотичния фронт - НФСБ-ВМРО, каквото вече беше гласувано в местните парламенти в Пазарджик и Стара Загора.

"Аз все още не съм се започнал с това предложение, а и то още не е гледано в различните комисии на Общинския съвет. Но ако текстът е подобен на приетия в Пазарджик, Мики Маус, Мини Маус и миньоните ще са първите пострадали от новата наредба. Те са със закрити лица, реално са неидентифицирани", декларира кметът на Пловдив Иван Тотев и допълни, че това е неговото лично мнение, с което не ангажира общината.

Градоначалникът допълни, че в Пловдив няма регистриран случай на носене на бурки дори и в етническите квартали Столипиново, Шекер махала, Арман махала и Аджисан махала.

"Ние следим какво се случва там, но и не може да се слага знак за равенство между Пловдив и Пазарджик", каза още градоначалникът Тотев.

Думите му бяха потвърдени и от Николай Чунчуков, кмета на район "Източен", на чиято територия е най-големият етнически квартал у нас - "Столипиново".

"Факт е обаче, че в Пловдив идват и чуждестранни туристи, които са със закрити лица. Затова трябва добре да се обмисли как ще се съчетае предложението за забрана на бурките с факта, че градът е популярна туристическа дестинация", коментира още Тотев.

Кметът на Пловдив е категоричен, че при промяна на общинската наредба за обществения ред задължително трябва да има и широко обществено обсъждане. Предложението, внесено от Патриотичния фронт в деловодството на местния парламент, ще бъде качено най-малко 14 дни на страницата на Община Пловдив и дебатирано, а едва след това ще бъде гласувано в заседателната зала на ОбС. Най-вероятно това няма да стане още на следващата сесия на 19 май, а на първата през месец юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини