Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

Доплащаме за лечение по официални тарифи С Наредба на здравния министър ще се избегне нерегламентираното даване на пари

Задължителен ли е медицинският преглед, когато започваме работа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 20 август 2019

Дъждовете стреснаха властите, следят водоемите в страната

Под критичното ниво са водоемите в Монтана, Варна и Бургас.

21-километра речни корита е изчистила Столичната община

Валежите от последните дни вдигнаха на крака специализирани екипи в цялата страна. Състоянието на речните корита, язовирните стени и нивата на водоемите се следят отблизо, успокоиха местни власти. Проверка на „Труд“ показа, че опасност от големи наводнения подобно на минали години засега няма.

„Следим отблизо водните нива на реките и язовирите в областта. Има няколко критични точки“, обясни зам.-кметът на по екология и зелени системи в София Мария Бояджийска. Рисков е районът преди Софийската градска пречиствателна станция, където на едно място се вливат 3 реки – Владайска, Слатинска и Перловска. Под постоянно наблюдение са река Искър и язовирите по каскадата – „Искър“, бент „Панчарево“ и бент „Пасарел“. Тяхното състояние се докладва на кмета на София Йорданка Фандъкова всекидневно.

„На места екипите са подготвили чували с пясък, в случай че се вдигне нивото на водата“, обясни ресорният зам.-кмет. Тя успокои, че опасност от наводнения на територията на столицата няма. Общината е предвидила 1 млн. и 200 хил. лв. за чистене на речни корита. Засега са обработени 21 км от 60.

Под критичното ниво са водоемите в Монтанско, където през последните дни се изливаше между 23 и 25 литра на кв. м дневно. В края на април проверка е установила, че опасни обекти в Бургас няма. От Басейнова дирекция „Черноморски район“ също увериха, че няма изгледи да прелеят водоемите във Варненско. Проверки на речните корита и язовирните стени тръгнаха в Пазарджик и Белоградчик.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.