Утре ще е облачно и ще вали

През нощта и утре облачността ще е значителна. Валежите ще продължат с временни прекъсвания, но ще са по-слаби и само на някои места. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните – между 11° и 16°, съобщиха от Националния институт по метерология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН).

Утре ще духа до умерен предимно северен вятър, на места в южните райони, през деня временно ще се усили. Атмосферното налягане ще се повишава.

Облачно се очаква да бъде над черноморието. Ще вали с временни прекъсвания и ще духа умерен северен вятър. Максимална температури 13 - 16°. Температурата на морската вода е 13° - 15°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините ще е облачно и ще вали дъжд. Над 2 000 метра се очаква да има сняг. Ще духа умерен северен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток и ще се усили. Максимална температура на 1 200 метра около 6°, на 2 000 метра – около 0°.

От четвъртък дневните температури ще започнат леко да се повишават, но ще остане хладно. Валежите ще продължат, но ще са с прекъсвания и вече не така повсеместни.

През следващите два дни в часовете преди обяд ще има разкъсвания и намаления на облачността. Ще вали за кратко, главно по обяд и в полунощ. Очаква се да има и гръмотевици.

В четвъртък и петък вятърът ще бъде от север, и на повечето места ще бъде умерен. В събота вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад, по-късно и от юг. Минималните температури ще са предимно между 5° и 10°. Максималните слабо ще се повишат и в петък и събота в повечето места ще са между 15° и 20°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето