Орландо Блум посети тежко пострадали региони в Източна Украйна

Факсимиле: Instagram

Британският актьор Орландо Блум посети региони в Източна Украйна, тежко пострадали във военния конфликт. Той е посланик на добра воля на "УНИЦЕФ" и като такъв призова за по-качествено образование за децата в страната, предаде БНТ.

Блум посети деца, които учат в класни стаи, понесли удари от снаряди само на три километра от фронтовата линия на конфликта, който започна преди повече от 2 години.

По данни на "УНИЦЕФ" над 230 000 деца са били евакуирани от домовете си и около 580 000 деца са в спешна нужда от помощ. Едно на всеки пет учебни заведения са понесли щети или са били унищожени и близо 300 000 деца имат нужда от помощ, за да продължат образованието си.

Актьорът, най-известен с ролите си на Леголас в хитовите поредици "Хобит" и "Властелинът на пръстените" и на Уил Търнър в "Карибски пирати", за първи път посети Украйна през 2007 година. При тази среща, той се запозна с много деца, които получават консултации от психолози на "УНИЦЕФ", за да се възстановят от стресовите си преживявания през военния конфликт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица