Ротвайлер нахапа баща пред сина му в София, собственичката избягала

Ротвайлер нахапа мъж пред очите на детето му в столичния кв. „Гео Милев”. Собственичката му едвам дръпнала животното и вместо да се извини и да поговори с нахапания човек, тя побягнала заедно с домашния си любимец.

„Вчера сутринта водех 4-годишния си син на детска градина. На тротоара се разминахме с една жена, която водеше голям ротвайлер на каишка. Бяхме ги подминали вече, когато чух ръмжене и с периферното си зрение видях, че кучето ме напада”, разказва потърпевшият Мирослав Енков, предаде БТВ.

Той е захапан за единия лакът, докато се опитва да предпази детето си. „Кучето беше с повод, но без намордник. Собственичката, според мен, реагира нагло – обърна се и просто избяга по най-бързия начин”, допълни Енков.

Мъжът е подал жалба в полицията срещу стопаните на животното. „Куче, което хапе и представлява опасност за деца, за мен, няма право да живее. Това е огромно куче, ротвайлер, готово да убие”, коментира потърпевшият.

Енков добави, че възнамерява да заведе граждански иск срещу собствениците на кучето, защото предвидените от закона глоби за много ниски.

Кметът на район „Слатина” Наталия Стоянова поясни, че предвидените санкции са от 100 до 200 лв. „На територията на детски градини, площадки и паркове, където има деца и хора, е забранено да се разхождат кучета без повод и без намордник. Има си конкретни места за разхождане на кучета”, добави Стоянова.

Кметът добави, че е подаден сигнал и към 1 РУП в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини