Присъдиха доживотен затвор за 53-годишния Васил Дотков за двойното убийство на пенсионери във Варна

Варненският окръжен съд призна за виновен Васил Дотков за това, че на 23.11.2013 г., в гр. Варна, в условията на опасен рецидив, умишлено умъртвил повече от едно лице – възрастни мъж и жена от Варна, в жилището им на ул. „Бузлуджа“. Съдът му наложи наказание „доживотен затвор“, което да изтърпи при специален режим в затвор, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Варна, цитирани от "Фокус".

Мъжът бе признат за виновен и по второто обвинение – отнемане на чужди движими вещи от владението и собственост на Николай Курдов и Дора Иванова, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив. Отнетите три мобилни телефона са на обща стойност 110 лева. Определеното наказание за това престъпление е „лишаване от свобода“ за срок от 6 години и 6 месеца в затвор.

Васил Дотков ще изтърпи най-тежкото от определените наказания, а именно – „доживотен затвор“ при специален режим в затвор. При изпълнение на наказанието се зачита времето, през което е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 29.01.2014 г.

ВОС осъди 53-годишния мъж да изплати на съпругата и дъщерята на Курдов обезщетения за неимуществени вреди в резултат на деянието, ведно със законната лихва, до окончателното изплащане - 150 000 лева за Дора Иванова /съпруга и сестра на пострадалите/, както и 120 000 лева на дъщерята Марияна. Дотков ще плати и направените разноски по делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право