Новите автобуси с Wi-Fi връзка пристигат в София през септември

Столичната община показа новите автобуси, които ще пристигнат в София през лятото. Става въпрос за 110 автобуса, сглобявани в Китай с части на европейски производители.

Автобусите са климатизирани, нископодови, с достъпност за хора с двигателни проблеми, с видеонаблюдение и с мобилен интернет.

Водещото изискване за новите автобуси е да отговарят на най-високия екологичен стандарт ЕВРО6, като са спазени директивите на българското и европейското законодателство.

Всички агрегати и възлови компоненти, вложени в одобрените за доставка в София автобуси, са произведени от водещи и реномирани европейски производители.

Двигателите на автобусите са произведени във Великобритания. Скоростната кутия, отоплителното и охладително тяло са немски. Единствено шасито и купето на автобусите са изцяло произведени от китайската компания.

Автобусите ще влязат в експлоатация най-късно до края на лятото.

Междувременно областният управител на София – Веселин Пенев, отказа да върне решението за поскъпване на билета за градски транспорт в столицата с 60%. В негово изявление се казва, че решението на Столичния общински съвет не нарушава изискванията на релевантните законови текстове на национално и европейско ниво.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини