Две мистериозни убийства разследват край язовир в Негован (обзор) Мъж застрелян с 3 куршума, жена гръмната и разчленена

Две вили са изгорели при пожара край Реброво, очаква се да бъде изпратен хеликоптер

Иран заяви, че танкерът „Грейс 1“ ще отплава от Гибралтар в неделя вечерта

Бананите от Еквадор с кокаина били за румънската мафия Проверяват складове в София, Пловдив и Варна

Улиците на Хонконг се изпълниха с протестиращи въпреки проливния дъжд (СНИМКИ и ВИДЕО)

ДНК проба доказа: Мартин Трифонов е изнасилил и убил детето в Сотиря

Сложна операция в Полша за спасяване на пещерняци

Мария Димитрова от София: Пожелай си спасение и чудесата идват при теб При д-р Емилова жената се избавила от мъртвата хватка на тежки болести

Диетата на Одри Хепбърн Паста, паста и отново паста

Българският ансамбъл грабна злато и бронз на Световната купа в Минск

Турското езеро Туз се оцвети в розово (СНИМКИ и ВИДЕО)

Голям пожар бушува край село Реброво (СНИМКИ)

Гибралтар отново не прие искането на САЩ да не освобождава иранския петролен танкер

Бебе на 40 дни почина от задушаване в Благоевградско

Русия няма да разполага нови ракети в Европа, ако същото направят и САЩ

Емблематични сгради в Пловдив, София и Варна ще светнат в цветовете на EC на 9 май

Три емблематични сгради в София, Пловдив и Варна ще бъдат осветени в цветовете на ЕС навръх 9 май – Деня на Европа, а изборът на градовете не е случаен – те са избрани за европейски столици на различни международни прояви. Съвместният проект на Информационното бюро на Европейския парламент и представителството на Европейската комисия в България предвижда светлинно и музикално шоу да освети с цветовете на европейското знаме и да озвучи с химна на ЕС НДК в София (Европейска столица на спорта през 2018 г.), сградата на Община Пловдив (Европейска столица на културата през 2019 г.), както и Фестивалния и конгресен център във Варна, която ще е Европейска младежка столица през 2017 г.

Навръх 9 май популярни личности ще четат интересни и забавни истории, посветени на мира и единството в ЕС. Голямото публично четене под надслов „Истории за Европа“ ще представи 10 специално подбрани текста, написани от любители на късия разказ – хора с различни професии и на различни възрасти, които споделят своите преживявания като граждани на ЕС. Събитието ще може да бъде проследено на живо от 19.00 ч. на 9 май на www.europarl.bg., а глас на разказите за Европа ще дадат ръководителите на Информационното бюро на ЕП и на Представителството на ЕК Теодор Стойчев и Огнян Златев, журналистите Драгомир Симеонов, Милена Милотинова и Камен Алипиев, актьорите Константин Лунгов, Мая Бежанска, Милица Гладнишка и Силвия Петкова, бившата шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева, младата писателка и оперна певица Мила Михова и др.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.