Борисов: Както обещах, 31.9 млн. отиват за пътища в Северозапада, вместо за референдум

"Както обещах миналата седмица, благодарение на спестените пари от възможността да се гласува на национални избори и референдум заедно, днес правителството осигури още 31,9 млн. лв. за ремонта на пътища в Северозападна България и в област Хасково", обяви във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

"От тях 19 млн. лв. са за ремонта на 43 км от първокласния път I-1 (Е-79) Видин – София. Със средствата ще бъдат ремонтирани два участъка от пътя на територията на Северозападна България. 13 млн. лв. ще бъдат инвестирани в подобряване на състоянието на 35 км от път I-1 Видин – Димово, а 6 млн. лв. ще бъдат вложени в 8-километров участък при изхода на град Враца, посока Видин", съобщи още министър-председателят.

"С друго постановление от 15 април, Министерският съвет предостави 8 млн. лв. за ремонта на 22 км от първокласния път I-1 Димово – Бела – Скомля – Медовница. Общо ще бъдат инвестирани 27 млн. лв. за подобряване на състоянието на 65 км от пътя Видин - София. Правителството днес осигури и 12,9 млн. лв. за ремонта на 40,6 км в област Хасково", похвали се още Борисов.

"От началото на годината досега успяхме да разпределим допълнително близо 106 млн. лв. за превантивен ремонт на републиканските пътища в Северна и Северозападна България, и в област Хасково. Със средствата ще бъде подобрено състоянието на близо 282 км републикански пътища в областите Видин, Враца, Монтана, Разград, Русе, Силистра, Добрич, Търговище, Шумен, Плевен, Велико Търново, Ловеч и Хасково", написа още премиерът.

На днешното си заседание обаче с въпросното решение МС отпусна пари и на други общини, става ясно от прессъобщението на правителствената информационна служба:

За община Бургас са предложени допълнително 6 млн. лв. за реализиране на етап от обект – пътен възел „Запад“ с надлез над Товарна жп гара, с пътен възел на ул. „Одрин“ и ул. „Крайезерна“. По бюджета на община Исперих за рехабилитация и ремонт на уличната мрежа в три населени места на територията на общината са разчетени общо 1,5 млн. лв.

По бюджета на община Плевен се предоставят 1,3 млн. лв. за подобряване на учебната и материално-техническата база на две училища в града – Математическата гимназия „Гео Милев“ и начално училище „Патриарх Евтимий“.

По бюджета на община Трявна за провеждане на Славейковите празници и за участие в сдружението ДУЗЛАЖ за разчетени 20 хил. лева.

По бюджета на община Ихтиман за основен ремонт на сградата на ОДЗ „Гьончо Белев“ са предвидени 320 хил. лева.

Предвидени са и 200 хил. лв. за доизграждането, ремонта и оборудването на Патриаршеското крило в Троянската света обител.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини