Четирима обвинени за опит за убийство след боя в Раднево

снимка: prb.bg

Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми Калчо И., на 39 г., Антон И., на 22 г., Динко А., на 23 г., и Стефан И, на 20 г., всички от гр. Раднево, за опит за убийство, като деянието е извършено по хулигански подбуди, съобщиха от държавното обвинение.

Установено е, че на 2 май 2016 г. в гр. Раднево по повод отнето предимство е възникнал конфликт между Стефан И. на 20 год. и Г.Н., на 28 год., при който двамата си разменили остри реплики. Малко по късно пред фитнес зала в гр. Раднево били Ц.К, Г. Н. и Ж.Ж. Последните били нападнати от четиримата обвиняеми, които започнали да им нанасят удари с бухалки.

На Ж. Ж., на 27 г., бил нанесен и удар с нож в горна лява част на гърба, като удара е проникнал в гръдната кухина и е засегнал белият му дроб. Ж. Ж. има и други наранявания в резултат на ударите с бухалки. Ц. К., на 28 г., е с множество наранявания в главата и тялото и с линейно счупване на черепа. Г. Н., на 28 г., е с множество наранявания в главата и тялото и мозъчно сътресение.

По делото е установено, че Калчо И. е многократно осъждан, а последната му присъда е за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди на повече от едно лице и настоящето деяние, е извършено в изпитателния срок на предходното му осъждане. Обвиняемият Динко А. е осъждан за грабеж и реабилитиран към настоящия момент. Останалите обвиняеми са неосъждани.

С постановление на наблюдаващия прокурор четиримата обвиняеми са в ареста за 72 часа. Очаква се ОП-Стара Загора утре да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“ спрямо тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право