Влакче на ток ще разхожда туристите в Морската градина на Варна

Снимка: Архив

Влакче на ток, без да замърсява чистия въздух, може да разхожда туристи в Морската градина във Варна по атрактивни маршрути. Предложението е на фирмата производител на хибридни влакчета Lexus в Ловеч "Еврогеймс ", което получи одобрение от комисията по транспорт, но ще бъде обявена обществена поръчка за изпълнител на услугата.

Атракционът на колела може да се движи на разстояние до 30 км без зареждане на батериите. Влакчето е от закрит тип и може да вози пътниците и през зимата за Коледа. На него е монтирана рампа за хора с увреждания, има възможност за осигуряване на аниматор, който да забавлява туристите по време на разходката или да им бъде гид с беседа за забележителностите.

Заводът в Ловеч произвел две такива влакчета за инвеститори в Москва, но в последния момент руснаците се отказали. Сега атракционите се предлагат на Варна и Бургас, а производителят вече имал сключени договори с община Поморие и Шумен.

При 100 000 пътници за една година билетът ще е с цена 1 лев, а без пари ще се возят хлапетата до 5 години, обясни търговският мениджър на фирмата Константин Димитров. Влакчето може да кръстосва от Морска гара във Варна до Делфинариума , зоопарка и пантеона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони