Крадци измъкнаха 660 м медни телефонни кабели, опитаха се да избягат от патрул по черен път, но заседнаха в калта

Над 25 000 лв. щети на БТК са нанесли тримата крадци от Плевенско, спипани при зрелищна акция на полицията на 3 май, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Двама от задържаните мъже са 37-годишни, а третият е на 33 г. Около 3,20 ч в почивния ден те успели да измъкнат 660 м медни телефонни кабели от района около паметника на Хан Аспарух в Добрич. Натоварили плячката в микробус "Мерцедес Вито" и джип "Мицубиши Паджеро" с английска регистрация и потеглили на запад.

3 часа по-късно двата автомобила били спрени от патрул край шуменското с. Градище. Шофьорите без успех опитали да избягат, като джипът заседнал в калта по черна отбивка край шосето. Крадците оказали съпротива при задържането, а в колите били намерени задигнатите стотици метри медни кабели.

Вчера Добричката районна прокуратура внесе в съда искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за тримата. Единият от тях е престъпил закона, докато тече изпитателния му срок по присъда за нанасяне на телесна повреда, уточниха от прокуратурата. Оттам разследват групата и за други идентични посегателства над мрежата на БТК, като издирват и съучастници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право