Съдът остави в ареста полицая крадец, опитал да подкупи колеги

Видео: БТВ

Софийският градски съд реши да остави в ареста Веселин Асенов от КАТ София, който беше задържан за кражба и подкуп, предаде БТВ.

Според съдията по случая Величка Цанова има събрани достатъчно доказателства, на базата на които може да се твърди, че служителят на МВР е извършил престъпленията, в които е обвинен, освен това съществува и реална опасност полицаят да извърши и друго престъпление, ако е на свобода, мотивира се съдът.

Още преди да се стигне до съдебната зала в публичното пространство се лансират различни тези, които след това не кореспондират с онова, което се случва в съда. Когато говорим за подкуп, то обвинението трябва да посочи за какво се предлага той, твърди адвокатът на задържания Емануил Йорданов. Според него нямало законово основание полицаят да не бъде освободен.

Полицаят и негов приятел бяха задържани след сигнал към полицията, че изнасят вещи от голям хранителен магазин в столичния квартал "Люлин". 

Патрул спрял колата им, а Веселин Асенов размахал служебната си карта и предложил на проверяващия екип 200 лева, за да ги освободят.

В колата, в която бил с заедно с другия обвиняем Ивайло Илиев, е намерен чувал с голям брой кутии от различни марки цигари.

Решението на съда от днес не е окончателно.

Коментари

Задължително поле