От 20 май започват работа контролните пунктове в Слънчев бряг

Контролните пунктове в Слънчев бряг започват работа от 20-ти май. Тогава се очаква да отворят врати и повече хотели в курорта. В момента в Слънчев бряг са настанени австрийски пенсионери и израелските туристи, чиито първи чартъри кацнаха край морето още в началото на април. От 1-ви юни в сила влиза контролният режим в комплекса. Това съобщи пред Труд Златко Димитров, изпълнителен директор на АД "Слънчев бряг".

250 таксита, задъжително със стикери на дружеството, ще обслужват туристите. Толкова бе броят им и миналата година. Занижен е броят на фаетоните. Миналата година те бяха 33, а сега лиценз е даден на 25 фаетона. Събораженията са, че в курорта трябва да се поддържа чистотата, а не всички файтонджии бдят за нея, както и това, че алейната мрежа не трябва да се натоварва максимално.

Часовете за зареждане са определени от 09:00 до 16:30 часа през деня и от 24:00 часа до 06:00 сутринта. Идеята е сутрин когато летовниците отиват на плаж и следобед, когато се разхождат край морето, микробусите със стока за магазини и заведение, да не създават напрежение. Служителите на контролните пунктове ще съблюдават да не влизат в комплекса нерегистрирани голфколички, както и автомобили или бусове за екскурзии, каза Златко Димитров.

Комаднированите полицаи изцяло ще бъдат осигурени от акционерното дружество. Ще има велополицаи, както и униформени с кучета, които ще бдят за реда в комплекса. Кучетата ще надушват и ако има крадци по плажа. Тази година РУП в курорта разполага с четири нови обучени кучета.

Междувременно, въпреки че още официално сезонът не е стартирал и няма много туристи, полицаите в курорта започнаха да провеждат масирани акции. За времето от 26.04.т.г. до 03.05.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места и залавяне на пияни или дрогирани водачи.

Проверени общо 453 автомобила и 591 лица. Съставени са общо 115 акта, от които : два за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила; 11 за управление на МПС след употреба на алкохол под 1,2 промила; 6 акта за шофиране от неправособни водачи, три акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност» и 24 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 66 акта. Наложените глоби по фиш са 61.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони