Да изчезнеш за 120 секунди: Катаджия и рецидивист обрали магазин за две минути (обзор)

Прочутият апаш Ивайло Илиев и катаджията Веселин Асенов (от ляво на дясно) криеха лицата си от обективите.

9 минути след удара били арестувани

Точно за 120 секунди катаджия, рецидивист и техен авер опразнили шкафове за цигари от магазин CBA в столичния кв. „Люлин“. Това установи съдия Величка Цанова от Софийския градски съд и прати за постоянно зад решетките униформения Веселин Асенов (36 г.) и апаша Ивайло Илиев-Малкия Куман (39 г.). Съучастникът им се издирва.

Тримата нахлули в супермаркета в 4,19 ч на 2 май т.г. и започнали да прибират кутиите цигари в черен чувал. В бързината си дори изтръгнали и пластмасова стойка. Излезли от магазина в 4,21 ч и отпрашили с автомобил „Форд Фокус“. Девет минути по-късно двама униформени спрели возилото, в което били само Асенов и Илиев. След като ченгетата се натъкнали на плячката, Илиев обяснил: „Намерихме цигарите между две коли.“ За да избегне арест, Асенов се легитимирал със служебната си карта от МВР и предложил подкуп от 200 лв. на колегите си.

Защитникът на обвиняемия под пагон Емануил Йорданов помоли прокуратурата да не прибързва да нарочва клиента му за „абсолютен престъпник“. Той изтъкна, че Асенов се грижи за две деца и ще е полезен на свобода, но съдия Цанова не се трогна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право