Мъж наръга сватбар в кметско кафене

Жителите на котленското селце Соколарци събират подписка срещу своеволията на фермер - съобщи кметът Мустафа Мустафов. На хората им писнало от скандалите на 38-годишния мъж.

Напрежението избухнало за пореден път, след като на 30 април фермерът наръгал с нож в корема местен човек. Саморазправата станала на 30 април по време на сватба.

Сватбата се провеждала в заведение, собственост на кмета Мустафа Мустафов. "Зекеяря дойде при мен, хвана ме за яката, започна да ме псува, опита се да ме изкара навън. Един от гостите на сватбата се намеси. Каза: "Недей така!".

А онзи отиде до колата си, извади ножа, намушка го и най-спокойно си тръгна" - разказа потресен кметът Мустафов. Кървавата сцена се разиграла пред очите и на възрастни, и на деца. Раненият от ножа 59-годишен мъж бил откаран в Центъра за спешна помощ в Котел.

За щастие, бил без опасност за живота. Между нападателя и селото съществувал дългогодишен конфликт - разказаха жители на Соколарци. Зекеяря бил жител на съседното с.Филаретово, но преди време купил парцел от общината в Соколарци и си направил ферма.

Хората в селцето се съмняват, че животновъдният обект е изграден в съответствие със закона. Но това, което най-много ги ядосва, е, че заради фермата е затруднено снабдяването им с вода.

"Нашето село и без това страда от постоянен недоимък на питейна вода. Цяло лято сме на режим. Сами си прокопахме 3 км трасе, за да увеличим дебита на в
одата. Копаха и пенсионерите, и децата! Ама неговата ферма е с много добитък и той не се съобразява" - допълниха от кметството.

Още преди година жителите на Соколарци внесли жалби в полицията и в общината с искане за намеса, но нямало резултат. А само преди месец фермерът набил водопроводчика на селцето, пак заради споровете за питейната вода.
От полицията съобщиха, че нападателят с ножа е бил задържан за 24 часа.

Срещу него е образувано досъдебно производство. А хората от Соколарци за пореден път ще търсят съдействието на местната и централната власт. "Защото в страх никой не иска да живее. А пък водата е на всички" - каза кметът Мустафов.

Коментари

Задължително поле