Д-р Михайлов: Дионисий е с неукрепнал разум, да го настанят някъде другаде

"Архимандрит Дионисий е млад, с неукрепнал разум и му предстои път, да постигне човешко уравновесяване. Трябва да го настанят някъде, където ще е адекватен, а тук не е", коментира пред БНТ психиатърът и теолог доктор Николай Михайлов, критикувайки зарята по време на пасхалната литургия в патриаршеската катедрала "Александър Невски" пред БНТ.

"Българската традиция е за Велкиден да се чува камбана, а не да се гърми във въздуха в изблик на барутна радост", каза д-р Михайлов.

Според него съществува несъгласие за начина, по който се управлява катедралата и нарушения на канона в православния свят.

"От никъде не следва, че фойерверките са добри и приложими към всяка празнична традиция, особено при Пасхата, когато става дума за духовен празник", категоричен бе Михайлов.

Той коментира и ролята на Архимaндрит Дионисий в православието.

"Не е без известни качества, има хубава осанка, има интересна брада, отворено лице, може да говори, има опит с архонтите", каза д-р Михайлов, но по думите му младият духовник "разнебитва" нещо, което трябва трепетно да бъде практикувано и очаквано с "фанатизма си" да въвежда нововъведения в българското православие.

Дионисий трябва да се смири и да бъде лишен от медийната тържественост, смята д-р Николай Михайлов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини