Семейство с две деца затъна с кола в калта

Семейство с две малки деца се изгуби в безлюдна местност в района на павликенското село Балван и затъна с автомобила си в калта. Заради поройният дъжд, мъглата и лошото време семейството объркало пътя и колата им опасно забуксувала в заблатен полски път. Заради бързата и адекватна намеса на пожарникарите от Велико Търново семейството било спасено за по-малко от час.

Любозар и Даниела Р.разказали пред спасителите, че били на разходка заедно с шестгодишните си синове близнаци. По пътя разчитали на навигация, но системата ги подвела и се озовали на черен път. Когато разбрал че няма се справи сам мъжът потърсил помощ на телефон 112.

„Първо звъняхме на спешния телефон, но от там ни прехвърлиха директно към пътна помощ, които казаха да изчакаме!Чакахме помощ около час, след което се обадиха и казаха, че не могат да дойдат защото щели да затънат заедно с нас. Пак се обадихме на тел.112 и диспечерка каза, че може да ни прати някой, който да ни евакуира “ , разказват потърпевшите.

След два часа в студа и калта уплашените родители потърсили помощ в пожарната. „Бяха затънали много. Ситуацията беше тежка. Необходима беше тежка техника да ги извлече.Ние сме служителите и институцията която притежава такава техника! “ , разказаха огнеборци.

Благодарение на бързата реакция на пожарникарите семейството е спасено и всички се разминали само със силен стрес от преживяното. Специалистите предупреждават , че валежите продължават и остава опасността от наводнения, а пътищата в областта са опасно мокри.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони