Румен Петков: ОТ МФ ни предлагат 117-ата поред промяна в Кодекса за социално осигуряване

"От Министерството на финансите предлагат 117-ата промяна в Кодекса за социално осигуряване през последните 10-ина години, въпреки че от последната са минали едва няколко месеца. И то без никакви консултации с работодателските организации, Асоциацията на пенсионните фондове, синдикатите и дори с Министерството на труда и социалната политика", заяви в Пловдив зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков.

Според него това е втора "полюция" на министър Владислав Горанов през последния месец след предложението му да се приватизират "Кинтекс" и ВМЗ-Сопот.

"Това означава, че този министър не само се е самозабравил, а е и в състояние да генерира напрежение в ключови за финансовата стабилност на държавата институции. За да не възникват такъв род напрежения, които взривяват държавата, ще е най-добре премиерът Бойко Борисов да си прибере този министър - ако иска в джоба си или в Бояна, да си го гледа и да му се радва", допълни зам.-лидерът на АБВ.

Според Румен Петков чрез сайта на Министерството на финансите е бил направен опит за приватизацията на "Кинтекс".

"Не казвам, че манталитетът на Владислав Горанов непременно е на крадец на дребно или на едро. Това си е негова работа и на психолозите му", с тези думи дясната ръка на Георги Първанов сложи точка на темата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини