Бракониер изобрети минипушка за нелегални сафарита

В дома на фермера са открити купища оръжие, патрони и взрив

Ловец от Монтанско изработил малка сглобяема пушка, за да бракониерства незабелязано в горите и полетата. В имотите на авджията са открити 2 пушки и 3 пистолета, над 2000 патрона и куп взривни материали, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

След сигнал за бракониерски набези в полетата край Бойчиновци криминалистите влезли в сряда сутринта в дома и автосервиза на Ангел К. /48 г./ в село Лехчево и се натъкнали на цял нелегален арсенал. В автосервиза, стопанисван от Ангел К., криминалистите открили истински уникат – самоделно изработена пушка, която се разглобява и укрива изключително лесно. В сервиза са намерени и пистолет „Р 38” с три празни пълнителя, самоделно направен пищов и още един самоделен пистолет с две цеви.

От сградата са конфискувани и над 1000 патрона за ловно и бойно оръжие, цев за пистолет, 14 гилзи с невъзпламенен капсул, затвор за ловна двуцевка, мерник за автомат „Калашников”, заглушител, 3 буркана с черни гранули, пресовка тротил и капсул- детонатор. При втори обиск в дома на мъжа, който е земеделски производител, пазителите на реда иззели ловна пушка ИЖ, калибър 12 мм, 1010 патрони за автомат „Калашников”, 13 метални кутии с ловен барут, 2 кутии със 137 капси за ловни патрони, 4 респиратори - тампони за заглушители за оръжие и 2,40 м огнепроводен шнур.

Ангел К. е фермер и ловец от десетина години. Покрай работата си на полето обаче авджията от години се занимавал и с бракониерство. Мъжът изработвал в сервиза си самоделни мини оръжия, които лесно се укривали и избивал с тях диви животни в незаконните си набези.

„Надяваме се нарушителят да бъде строго наказан и спрян. Такива като него опустошават природата и създават лоша слава на ловците”, коментираха местни авджии.

По случая в Районното управление на полицията в Монтана е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право