Пътна полиция засилва контрола за безопасност по пътищата през предстоящите празнични дни

Активно присъствие на полицейски екипи ще бъде осигурено за регулиране и контрол на движението на най-натоварените и конфликтни пътни участъци в дните с очакван интензивен трафик – 6, 7 и 8 май. Целта е подпомагане на движението и съдействие на водачите чрез регулиране и насочване на автомобилните потоци, съобщи пресцентърът на МВР.

В периода от 16 до 20 часа днес се ограничава движението на камионите над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътища. Осигурени са две ленти за излизащите от София през Владая. Движението им по същите направления ще бъде ограничено и в последния почивен ден – неделя, 8 май, от 14 до 20 часа. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата. Важно е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на служителите на „Пътна полиция“, които предприемат необходимите действия за организация на движението.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност днес от 12 до 20 часа, и утре – 6 май, от 8 до 14 часа ще има две ленти за излизащите от София по път I-1 (Е-79). В неделя, 8 май, от 10 до 20 часа в същия участък ще има две ленти за влизащите в столицата. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини