Илиан Илиев: "Лудогорец" може да бъде победен с агресия, преса и на контраатака

Старши треньорът на "Локомотив" (Пд) Илиан Илиев е оптимист относно шансовете на играчите си да победят лидера "Лудогорец" и по този начин да не позволят на тима от Разград да спечели петата си поредна титла още тази събота насред "Лаута". За целта обаче "черно-белите" трябва да положат огромни усилия.

"Последните мачове показаха, че Локомотив играе добре с "Лудогорец". Дори когато загубихме с 0:2 в Разград, изпуснахме много положения. Осъзнаваме, че "Лудогорец" е най-качественият отбор в "А" група и трябва да положим много усилия в дефанзивен план, за да може да покажем нашите качества в офанзивен план. Това и тренирахме през седмицата - да сме доста компактни, да атакуваме човека с топка, да сме агресивни в единоборствата и когато ние имаме топката, да направим бързия преход. Всеки отбор, когато е хванат на контраатака, има проблеми, ако играеш бързо", коментира Илиан Илиев.

Старши треньорът на "Локомотив" (Пд) все още не е взел решение дали да остави или освободи дошлите на проби двама футболисти и затова ще им даде шанс за изява и през следващата седмица. Това са 27-годишният защитник от школата на ЦСКА Кирил Брестовички, който е добър приятел на Иван Иванов-Русия, и миналият като метеорит през "Олимпик" (Марсилия) и "Интер" (Милано) 21-годишен котдивоарски нападател с френски паспорт Адама Гуидала. Брестовички, който е обличал екипите на "Марек", "Вихрен", "Бдин", "Несебър", "Витоша" (Бистрица) и "Оборище" (Панагюрище), се появи на "Лаута" в сряда вечерта, докато Гуидала дори вече вкара гол още в неофициалния си дебют за 2:0 в контролата срещу "Гигант" (Съединение).

"Моите идоли във футбола са Дидие, Дрогба и Пол Погба, а мечтая да се доближа до тяхната класа", коментира Гуидала, чийто импресарио е известният футболен агент Мино Райола, представляващ звезди като Златан Ибрахимович и Марио Балотели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ