Трафиканти се бият с униформени, помислили ги за конкуренти в бизнеса

Хванаха 3 коли с мигранти след гонка в Балкана

Три леки автомобила с 13 мигранти от Афганистан и Сирия са задържани в района на Котел - съобщиха източници от планинското градче. Задържането станало на 3 май след зрелищна полицейска гонка, при дъжд и опасни завои по пътя край Котел. От прокуратурата и полицията нямаше информация за случая.

Случайни свидетели на полицейското преследване станали пътуващи граждани. Темата бе сред най-коментираните в района. Малцина обаче знаят, че трафикантите и мигрантите са задържани след 8-месечно наблюдение над добре организирана престъпна група - съобщиха източници на "Труд". В оперативната работа са се включили криминалисти от Котел, Сливен и Бургас. Групата е извършвала трафик от границата, през пътен възел "Петолъчката". Във вторник ченгетата устроили капан около Котел. Градчето се намира на около 30-35 км от "Петолъчката". Събитията са се разиграли като епизод от криминален сериал.

Трафикантите спрели на поляна в местността Конак тарлъ. В този момент полицаите ги изненадали. Те били цивилни и пристигнали не с патрулки, а с автомобили без отличителни знаци. Това предизвикало объркване. Трафикантите ги помислили за конкуренти в бизнеса, които са дошли, за да им откраднат мигрантите. Скочили на бой. Рабрали грешката си за минути, качили се в колите си и потеглили с мръсна газ. Започнала невиждана за Котленския балкан гонка. Рисковото преследване приключило, след като на пътя била поставена напречна преграда и колите се блъснали една в друга, две от тях паднали в дере. След гонката в полицейския арест са били задържани четирима роми от близкото котленско с.Градец. Две от колите им - "Ауди" със сливенска и "Опел" с бургаска регистрация - били оставени на паркинг до полицията в Котел. Мигрантите - 12 мъже и 1 жена - са били преведени на 4 май в бежанския център в Елхово.

По случая се води досъдебно производство.

Коментари

Задължително поле