Дневен хороскоп на Алена за петък, 18.10.2019

На 18 октомври 2019 да почерпят

Ще оцелее ли светът след „Катаклизъм”? Джаред Даймънд променя разбирането ни за причините за възхода и падението на цивилизациите

Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Започна официалното посещение на Екатерина Захариева в Хърватия

Мъж загина при катастрофа на пътя за Сапарева баня

САЩ опитват двоен натиск над Турция

Пенс заяви, че Турция ще прекрати военната си операция само когато кюрдите в Сирия се оттеглят

Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

Бурак Йозчивит вечеря с кувейтски богаташи

Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Видеостена и сцена пред Централна гара в София

Дружеството, което стопанисва обекта, предлага още Ротондата на Централна гара да се покрие частично с малки навеси като тези на снимката.

Възстановяват фонтана и водната стена

Търговските обекти ще се намалят наполовина – от 93 на 47

Реконструкцията на Ротондата ще струва между 8 и 10 млн. лв.

Видеостена, открит кът за зареждане на мобилни телефони, възстановяване на водната стена, фонтана и паметника на Ротондата пред Централна гара в София са част от предложенията за цялостна реконструкция на предгаровата площадка. Те бяха представени от дружеството “Пазари Възраждане”, което стопанисва обекта.

Пространството около Централна гара е 22 дка и ще се раздели на няколко зони – за отдих, за храна, информационен център и портал, където хората да уреждат срещите си. На наземно ниво ще се изгради градина. Има предложение за поставяне на видеостена откъм търговския комплекс. На нея ще се излъчват филми, а когато няма прожекции, ще показва хората, минаващи покрай нея. Предвижда се още намаляване на търговските обекти наполовина – от 93 на 47.

Идеите ще се представят пред Столичния общински съвет, който ако одобри предложението, до 3 месеца ще може да започне да се търси проектант. Между 8 и 10 млн. лв. е прогнозната стойност на реконструкцията. Тя ще се финансира по европейската програма “Джесика”, съвместно с Фонда за устойчиво градско развитие.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.