Слънце до обед, облачно с кратък дъжд следобед, възможни са градушки

Днес до обед ще има временни намаления на облачността, на места до слънчево. Следобд и преди полунощ ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Възможни са градушки. Ще духа слаб север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°. Това съобщиха от НИМХ при БАН пред "Фокус".

Над Черноморието преди обед ще има временни разкъснавания на облачността, но около и следобед облачността отново ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна, и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 17-18°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обед ще има временни разкъсвания на облачността, но около и след обяд, облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна, и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици; над 2000 метра ще превали сняг. Ще духа предимно умерен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 10°, на 2000 метра – около 3°.

Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за май.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето