Христо Григоров, БЧК: На 6 май трябва да отдадем почит към всички воини, които загинаха, за да може България да има своята свобода, а ние да говорим български език

На 6 май трябва да отдадем почит към всички воини, които загинаха, за да можем сега да кажем, че България има своята свобода и говорим български език. Това каза председателят на Българския червен кръст Христо Григоров по повод Деня на храбростта и Българската армия, предаде "Фокус".

„6-ти май е голям ден за българската история. На него ние трябва да отдадем почит към всички воини, които през годините загинаха, за да можем сега да кажем, че България има своите граници, България има своята свобода и ние говорим български език”, заяви Григоров.

По думите му, това са достойни синове на България, които трябва да бъда извадени от забравата и Денят на храбростта и Българската армия е именно ден, в които да се върнем към историята, да си спомним за тях и да отдадем нашата почит и поклон към тях.

„Това, което нашите войни десетки пъти са доказвали и това, че са успявали да победят, е било впоследствие проигравано от българските политици. Това не е нещо ново, а исторически факт”, отбеляза Григоров. Той подчерта, че отбелязването на подобни празници показва, че България я има. „България съществува и ще я има, докато ги има и тези празници”, допълни председателят на БЧК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини